Du behöver

  • smör + olivolja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 pkt renskav djupfryst
  • 200 g trattkantareller (eller konserverade champinjoner)
  • 3 dl grädde
  • 3 msk chilisås
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • timjan (eller din egen favorit bland örtkryddor)
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipeppar cayennepeppar

Gör så här

1
Smält smöret tillsammans med en skvätt olivolja i en gjutjärnsgryta. Lägg i den finhackade löken och låt den bli genomskinlig. Lägg därefter i det djupfrysta renskavsblocket och vänd blocket vartefter och skrapa av det stekta och tinade köttet med en gaffel. Tillsätt svampen och låt steka några minuter.

2
Blanda grädde och chilisås i en skål. Vispa ihop, krydda med vitlök, örtkrydda, svartpeppar, salt och eventuellt chili eller kajenn. Låt koka ihop till lagom konsistens.

3
Servera med din favoritpasta!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.