Du behöver
- 4 dl strimlad vitkål
- 4 dl strimlad sallat
- 300 g fjärilsmakaroner
- 16 strömmingsfiléer
- ströbröd
- salt
- vitpeppar
- smör eller margarin till stekning
- 100 g fetaost
- 1 dl hackad persilja
- Dressing:
- 2 msk vinäger
- 6 msk olja
- 1 krm salt
- 2 krm timjan
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Fördela det gröna på tallrikarna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2
Skölj strömmingsfiléerna i kallt vatten, låt dem rinna av. Lägg ihop dem två och två med salt och peppar emellan och vänd dem i ströbröd. Stek dem guldbruna på båda sidor.
3
Blanda fetaosten med persilja, gärna i mixer. Blanda samman dressingen.
4
Lägg den varma pastan på det gröna på tallrikarna. Häll över dressingen. Placera de varma strömmingarna över och lägg på fetaoströran. Servera med knäckebröd.