Läsar-recept

Peperonipasta

Du behöver 2 port. pasta 2 peperonikorvar 10 cm purjolök smör eller margarin 2 tomater 1 msk vetemjöl 2-3 dl matlagningsgrädde salt, svartpeppar riven ost,...


2 portioner

Du behöver

  • 2 port. pasta
  • 2 peperonikorvar
  • 10 cm purjolök
  • smör eller margarin
  • 2 tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • salt, svartpeppar
  • riven ost, t ex grevé

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Koka valfri pasta enligt anvisningar på förpackningen.

3
Skär peperoni i tunna skivor och och purjo i ringar. Fräs i smör eller margarin i en kastrull. Obs! Låt det inte bli bränt.

4
Flå tomaterna, hacka dem och blanda med korv och purjo. Strö vetemjöl över och späd med grädde tills du får såsen så tjock som du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.

5
Lägg över pastan i en ugnsfast form, gärna portionsformar, och häll såsen över. Strö över riven ost och gratinera i cirka 10 minuter. Servera med kokt broccoli.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top