Du behöver
- 2 port. pasta
- 2 peperonikorvar
- 10 cm purjolök
- smör eller margarin
- 2 tomater
- 1 msk vetemjöl
- 2-3 dl matlagningsgrädde
- salt, svartpeppar
- riven ost, t ex grevé
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Koka valfri pasta enligt anvisningar på förpackningen.
3
Skär peperoni i tunna skivor och och purjo i ringar. Fräs i smör eller margarin i en kastrull. Obs! Låt det inte bli bränt.
4
Flå tomaterna, hacka dem och blanda med korv och purjo. Strö vetemjöl över och späd med grädde tills du får såsen så tjock som du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg över pastan i en ugnsfast form, gärna portionsformar, och häll såsen över. Strö över riven ost och gratinera i cirka 10 minuter. Servera med kokt broccoli.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.