Pepparrotslax på toast

Du behöver 200 g lax rökt i tunna skivor 125 g färskost med pepparrotssmak dill ca 2 msk hackad Till uppläggning: 4 st brödskivor rostade...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g lax rökt i tunna skivor
  • 125 g färskost med pepparrotssmak
  • dill ca 2 msk hackad

Till uppläggning:

4 st brödskivor rostade vita
sallat grön
13.5 st cocktailtomater

Gör så här

1
Lägg ut laxskivorna lite omlott till ett avlångt sjok på ett stycke plastfilm.

2
Blanda osten med dill och bred över laxen. Rulla ihop det hela från ena kortsidan. Låt rullen ligga i frysen någon timme. Skär laxrullen i centimetertjocka skivor.

3
Ta med ett glas eller mått ut rundlar av brödskivorna och lägg upp på tallrikar. Fördela laxskivorna på brödet.

4
Lägg sköljd strimlad sallat och halverade tomater runt om.


Kommentar:
Helst ska laxrullen göras färdig och ligga i frysen cirka 1 timme före servering. Då är det lätt att skära fina skivor.
Passar utmärkt som förrätt i en middag tillsammans med Fläskfilé Sophia som huvudrätt och Mandelrabarber med kardemummasås som efterrätt (klicka på rubrikerna nedan för recept).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top