Persikoparfait

Du behöver 3 st persikor mogna 1 dl kesella gourmet äggulor 4.5 msk florsocker 3 dl vispgrädde Till servering: chokladsås Gör så här 1 Kryssa...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st persikor mogna
  • 1 dl kesella gourmet
  • äggulor
  • 4.5 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Till servering:

chokladsås

Gör så här

1
Kryssa persikorna i toppen, doppa ner dem i kokande vatten ett ögonblick och dra sedan av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär fruktköttet i bitar. Mixa till mos och blanda i kesellan och kör ett kort ögonblick.

2

3
Vispa äggulorna till skum med sockret. Vispa grädden till skum. Vänd ihop persikoblandningen med ägguleskummet och vänd till sist i grädden med lätt hand. Blanda väl.

4

5
Frys massan i glassmaskin eller i en skål i frysen. Om man fryser den i frysen kan man röra om i blandningen då och då under infrysningen. Servera persikoparfaiten med tunna skivor persika och chokladsås till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top