Läsar-recept

Pestosås på Svenska

Du behöver 50 g sötmandel 2 skalade och pressade vitlöksklyftor 1 kruka färsk persilja (1 dl) 1 kruka färsk basilika (1 dl) 150 g västerbottenost...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g sötmandel
  • 2 skalade och pressade vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk persilja (1 dl)
  • 1 kruka färsk basilika (1 dl)
  • 150 g västerbottenost eller västgötaost
  • 1 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Lägg mandeln i en mixer och kör en kort stund så mandeln delas i mindre bitar. Fyll på med vitlök, persilja, basilika och ost i skuren i kuber. Kör till det blir storgrynigt. Häll i oljan och kör en liten stund till allt är blandat.

2
Servera till pasta och kött eller gratinera på vitt bröd.

3
Obs! Det är viktigt att osten är smakrik.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd eller pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top