Pistasch- och mandelparfait

Du behöver Karamell: 1 dl strösocker 1/2 dl osaltad pistaschmandel 1/2 dl skållad sötmandel Parfait: 3 äggulor 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • Karamell:
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl osaltad pistaschmandel
  • 1/2 dl skållad sötmandel
  • Parfait:
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto (italiensk mandellikör)
  • Garnering:
  • Hackad pistaschmandel

Gör så här

1
Smält sockret långsamt i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Häll i skållade hela sötmandlar och pistaschmandlar. Rör runt lite grann. Stjälp upp mandelsmeten på ett smörpapper. Låt det stelna och hacka det sedan i små bitar. Tänk på att spara lite till garneringen. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor med strösocker vitt och pösigt. Vänd ner äggsmeten i vispgrädden, försiktigt. Tillsätt mandelhack och likör.

2
Fördela blandningen, allt i en form eller i 4 portionsformar. Täck med plastfilm eller folie. Frys minst fyra timmar. Tag fram en liten stund före servering.

3
Garnera med hackad pistaschmandel.


Kommentar:
Pistaschmandeln är vackert grön under skalet och bör inte bytas ut.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top