Plättar med skaldjur och maché

Du behöver 1 port. våffelsmet (köpt mix) smör eller margarin 50-100 g gärna marinerade skaldjur, t. ex. räkor och bläckfisk ca 2 msk crème fraîche...


1 portion

Du behöver

  • 1 port. våffelsmet (köpt mix)
  • smör eller margarin
  • 50-100 g gärna marinerade skaldjur, t. ex. räkor och bläckfisk
  • ca 2 msk crème fraîche eller kesella
  • sallat (frisé, rosé och/eller maché)
  • några oliver

Gör så här

1
Stek plättar av våffelmixen. Varva dem sedan med skaldjur, crème fraîche/kesella och sallat.

2
Skaldjuren på bilden är marinerade i rapsolja, persilja, vitlök, vinäger, salt och peppar. Lätt att göra hemma, eller köpa färdigt i delikatessdisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top