Plommonplättar

Du behöver 50 g smör 4 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 msk strösocker 2 tsk malen kanel 8 dl mjölk en aning smör att...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 8 dl mjölk
  • en aning smör att steka i
  • 6-8 urkärnade plommon i 1/2-cm-skivor

Gör så här

1
Smält smöret, gärna i mikro, och låt det svalna.Blanda mjöl, salt, socker och kanel i en stor skål, vispa i mjölken, hälften i sänder.

2
Vispa nu i ett ägg åt gången och blanda slutligen i det svalnade smöret.

3
Pensla groparna i en plättlagg med lite fett och lägg en plommonskiva i varje grop. Portionera ut plättsmet ovanpå och grädda som vanligt. Vänd försiktigt och låt plättarna ta färg på undersidan också. Servera gärna kanelblandat strösocker till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top