Pocherad marulk med paprikasalsa

Du behöver 850 g marulksfilé mindre tournedosbitar salt vatten Paprikasalsa: 3 st paprikor stora röda 0.5 dl sötmandel 2 skiva vitt bröd 1 dl olivolja...


6 portioner

Du behöver

  • 850 g marulksfilé mindre tournedosbitar
  • salt
  • vatten

Paprikasalsa:

3 st paprikor stora röda
0.5 dl sötmandel
2 skiva vitt bröd
1 dl olivolja eller 1/2 dl solrosolja + 1/2 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
salt

Kryddtomater:

1 st cocktailtomater ask
1 dl crème fraîche
2 msk korianderblad hackad
1 krm salt

Garnering:

salladsblad
18 st oliver marinerade gröna

Gör så här

1
Rosta paprikorna i 250 graders ugn cirka 20 minuter tills de är brunfläckiga. Låt dem svalna en stund. Rosta under tiden mandeln lätt i torr stekpanna. Skala och kärna ur paprikorna och mixa dem med vitt bröd, mandel och olja. Hacka vitlöksklyftan grovt och tillsätt den och salt efter smak. Mixa ytterligare en stund och tillsätt lite vatten om salsan är för tjock. Hit kan såsen förberedas och sedan hastigt värmas upp.

2
Kryddtomaterna: Skär ett lock av varje tomat och gröp ur fruktköttet. Skär bort en liten bit i botten så att tomaten kan stå stadigt. Blanda fruktköttet med crème fraiche och kryddor. Fyll tomaterna med blandningen och lägg på locket.

3
Koka pastan enligt anvisningen på paketet, antingen du väljer den svarta pastan färgad med bläckfiskbläck eller vanlig ljus pasta.

4
Slutligen fisken: Koka upp vatten och salt. Sänk värmen, lägg i fiskbitarna och låt dem sjuda försiktigt i cirka fem minuter, beroende på tjockleken. Fiskköttet ska precis blivit vitt igenom. Servera fisken direkt.


Kommentar:
Allt kan förberedas utom fisken, som bör serveras precis nylagad. Den får gästerna vänta på en stund medan den pocheras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top