Potatis- och krassesallad

Du behöver 1 kg potatis, fast sort 200 g gul lök 3 dl vatten 1 msk grönsaksfond 3 msk senap 4-6 msk vitvinsvinäger grovmalen svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 200 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 3 msk senap
  • 4-6 msk vitvinsvinäger
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 1 äpple
  • 50 g vattenkrasse
  • 6 msk olja
  • Att äta till:
  • 4 stekta korvar med smak

Gör så här

1
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skär den i skivor.

2
Skiva löken och låt den koka cirka 8 minuter i vatten+fond. Blanda i senap, vinäger, peppar och salt. Häll den varm över den skivade potatisen. Låt svalna. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i skivor och grovhacka krassen. Blanda ner det i salladen och häll över oljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top