Potatis- och vitlöksbröd

Du behöver 7 dl vatten 2 msk honung 1/2 dl olja 250 g (4-5 st) råa, grovt rivna potatisar 2 fint hackade vitlöksklyftor 1 msk...


8 portioner

Du behöver

  • 7 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl olja
  • 250 g (4-5 st) råa, grovt rivna potatisar
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 50 g jäst
  • ca 19 dl vetemjöl (gärna Special)

Gör så här

1
Värm vatten, honung, olja, potatis, vitlök och salt till 37 grader (fingervärme). Smula jästen i en degbunke och vispa den slät med degvätskan. Arbeta ner så mycket mjöl att det blir en lös men hanterbar deg. Jäs den till dubbel storlek.

2
Häll ut degen på bakbordet. Knåda inte. Dela den i 8 bitar och rulla varsamt ut bitarna till cirka 35 cm långa bröd. Placera längderna på bakplåtspapper. Skär några skåror i bröden.

3
Grädda dem, en plåt i taget, utan vidare jäsning i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter eller tills bröden känns färdiggräddade.


Kommentar:
Perfekt att njuta av medan den örtmarinerade kycklingen med tomatris tillagas. (Klicka på rubriken nedan för recept.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top