Potatisbakelse till rökt fisk

Du behöver 6.5 st potatis skalade kalla kokta 2 st ägg 2 dl mjölk 3 % 0.5 tsk salt 2 krm vitpeppar nymalen 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6.5 st potatis skalade kalla kokta
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 1 dl lagrad prästost eller västerbottensost
  • 2 msk hackad persilja
  • smör

Gör så här

Skiva potatisarna tunt. Vispa ihop en smet av ägg, mjölk, salt, peppar och ost. Smörj fyra portionsgratängformar eller koppar och varva potatis, persilja och äggsmet i formarna. Täck och mikra dem på högsta effekt 4-5 minuter, tills äggsmeten stannat. Låt svalna ett par minuter, lossa med kniv och stjälp upp. Servera med vitlöksspenat och rökt fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top