Potatissallad

Du behöver 500 g kokta färskpotatisar små 1 st rödlök medelstor 3 dl rucolasallad eller fältsallad 4 msk vitvinsvinäger 0.5 dl vatten 1 tsk kalvfond...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kokta färskpotatisar små
  • 1 st rödlök medelstor
  • 3 dl rucolasallad eller fältsallad
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl valnötsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

1
Skiva potatisen och lägg den i salladsskål. Skär löken i ringar. Skölj sallaten.

2
Blanda vinäger, vatten, fond, olja, salt och peppar till en dressing. Häll den över potatisen. Låt stå och dra cirka 10 minuter. Tillsätt pinjenötter och rucolasallaten och servera med rökt skinka eller kassler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top