Potatissallad till böckling

Du behöver 9 st kokta kalla potatisar kalla potatisar 2.5 msk kapris 2.5 msk lök ytterst finhackad gul 2 msk hackad persilja rödbetor ca 1...


4 portioner

Du behöver

  • 9 st kokta kalla potatisar kalla potatisar
  • 2.5 msk kapris
  • 2.5 msk lök ytterst finhackad gul
  • 2 msk hackad persilja
  • rödbetor ca 1 dl finhackade inlagda
  • klippt gräslök

Sås 1:

2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1.5 krm salt
1 krm svartpeppar

Sås 2:

4 msk olja + 2 msk vatten
2 msk vinäger
2.5 tsk dijonsenap osötad
1.5 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skär potatisen i skivor och varva med kapris, lök och persilja i en skål. Välj sås och blanda till. Rör försiktigt ihop gräddfilssåsen med potatisskivorna så att de inte går sönder för mycket. Eller häll olja-vinägersåsen över och vänd lite bland skivorna så att såsen når dem alla.

2
Lägg på hackade rödbetor och lite klippt gräslök strax innan det är dags att äta. Med böckling eller korv, sallat och tomater till.


Kommentar:
“Sås 2” är laktos/mjölkfri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top