Potatissallad till kassler

Du behöver 9 st potatis medelstora Vinägrett: 4 msk olja + 2 msk vatten 2 msk vit vinäger 2.5 tsk dijonsenap osötad fransk 0.5 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis medelstora

Vinägrett:

4 msk olja + 2 msk vatten
2 msk vit vinäger
2.5 tsk dijonsenap osötad fransk
0.5 tsk salt 1

Att blanda i:

gräslök ca 1 dl hackad
2.5 msk ättiksgurka (eller kapris)
rädisor finhackade

Att äta till:

450 g kassler benfri

Gör så här

1
Koka potatisen oskalad. Blanda under tiden allt till såsen. Enklast är att skaka ihop ingredienserna i en glasburk med skruvlock. Gör hacket startklart.

2
Skala och skiva den kokta, något avsvalnade potatisen. Varva de ljumma skivorna med lite av hacket i en skål och häll över såsen. Låt potatisen kallna och samtidigt dra till sig såsen. Strö resten av hacket över och servera salladen till tunt skivad kassler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top