Potatistortilla med färsbollar

Du behöver 500 g potatis 2 gula lökar 2 msk olja 1 burk majskorn 8 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar Färsbollar: 800 g...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 burk majskorn
  • 8 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Färsbollar:
  • 800 g nötfärs
  • 3 morötter, ca 250 g
  • 1 gul lök
  • 1 dl mixade gröna oliver med pimento
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skala och tärna potatisen och löken. Stek dem på ganska svag värme i oljan tills de mjuknar utan att ta färg. Häll i lite vatten i pannan. Mixa majskornen med handmixer eller i matberedare så det blir lite mindre bitar. Vispa upp äggen, tillsätt salt, peppar och majskornen. Rör till sist ner potatis och lök. Diska stekpannan och smöra den med lite olivolja, eller använd en ugnssäker form. Häll i hela omelettsmeten och grädda den 25-30 minuter.

3
Lägg färsen i en bunke. Skala och grovriv morötterna, skala och hacka löken. Blanda färsen med morötter, lök, oliver, salt, peppar och olivolja. Forma rejäla köttbullar och stek dem på plåt i ugnen, 225 grader i cirka 20 minuter, eller stek dem i stekpannan på spisen.


Kommentar:
Ett recept inspirerat av Stockholmskrogen “Normans mat och form”, där potatisen har fått en upphöjd plats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top