Du behöver
- fläsklägg ca 1 1/2 kg färsk eller rimmad
- kalvbog ca 1 kg
Till kokningen:
2 tsk salt per liter vatten
1 st gul lök
0.5 tsk kryddpepparkorn
0.5 tsk vitpepparkorn
1 st lagerblad
3 st persiljestjälk
Till hopläggningen:
1 st stekpåse
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar krossad
1 tsk kryddpeppar krossad
2 tsk gelatinblad eller pulver
2.5 dl kokspad
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!
Syltan blir saftig och god därför att buljongen stannar kvar inuti syltan när den “pressas”. Har du riklig tillgång till vilt kan du använda kött från älg eller rådjur i stället för kalvkött. Väljer du rimmad fläsklägg så minska lite på saltet då syltan läggs ihop.