Pumpamarmelad

Du behöver 1 l strösocker 5 dl vatten 1 msk pressad citron 1 l pumpa helst orange 1 tsk vanilj 5 msk flagad mandel Gör...


0 portioner

Du behöver

  • 1 l strösocker
  • 5 dl vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 1 l pumpa helst orange
  • 1 tsk vanilj
  • 5 msk flagad mandel

Gör så här

Häll socker, vatten och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, rör hela tiden och låt sjuda tills lagen blir tjock. Rör ner riven pumpa och sjud tills den är mjuk och genomskinlig. Rör om då och då och skumma av. Tillsätt vanilj och mandel och blanda ordentligt. Låt koka några minuter. Ös upp på steriliserade varma glasburkar, ända upp. Förslut och förvara mörkt och svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top