Purjogrön fisksoppa med fänkål

Du behöver ca 400 g färsk eller djupfryst torskfilé 4 potatisar, helst mjölig sort 1 msk margarin eller smör 1 liter vatten 2 fiskbuljongtärningar ca...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g färsk eller djupfryst torskfilé
  • 4 potatisar, helst mjölig sort
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • ca 1 tsk salt
  • 15 grovt stötta vitpepparkorn
  • 1/2-1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1/2 liten färsk fänkål
  • 2 purjolökar
  • 1/2-1 liten röd paprika
  • rikligt med hackad persilja

Gör så här

1
Skölj färska fiskfiléer, eller tina frysblocket lätt. Skär fisken i ganska stora bitar och ställ kallt så länge.

2
Skala och skiva potatisen. Fräs den lätt i matfett i en rätt stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar och salt. Stöt vitpepparkorn med fänkålsfrön i mortel och häll över i soppan. Koka upp och sjud potatisen 10-15 minuter.

3
Skär fänkålen i två delar på längden. Skiva ena halvan och skär skivorna i mindre, mer lättätna bitar. Snitta, skölj och skiva purjolökarna. Kärna ur och skär paprikan i korta strimlor.

4
Dags att vispa/stöta sönder potatisen i buljongen så att den blir redd. Fös över fänkål, purjo och paprika i soppkoket och sjud 5-10 minuter.

5
Lägg i och sjud fiskbitarna några få minuter så att de precis bara blir vita och genomkokta. Strö över persilja.

6
Nu är soppan färdig att äta direkt. Med vitt brytbröd till.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top