Purjotimbaler

Du behöver 1-2 finstrimlade purjolökar (= 6 dl) 250 g keso eller kesella 3 ägg 1 dl matlagningsgrädde, 15 % 1 tsk italiensk salladskrydda Tillbehör:...


6 portioner

Du behöver

  • 1-2 finstrimlade purjolökar (= 6 dl)
  • 250 g keso eller kesella
  • 3 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • Tillbehör:
  • purjoringar, sallatsblad
  • citronskivor, dillkvistar
  • rökt fisk

Gör så här

1
Pensla små formar, eller tjocka koppar, med smält matfett. Förväll purjon i kokande saltat vatten 1 min. Kyl med kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda ingredienserna i en mixer och kör allt till en jämn massa. Bitar av löken ska finnas kvar.

2
Fördela smeten i formarna. Ställ dem i långpanna med hett vatten i och grädda mitt i 225 grader varm ugn tills de blivit fasta. det tar ca 20 min. Lyft formarna ur pannan. Låt stå ca 15 min. innan de stjälps upp.

3
Kan lagas i god tid och ljummas i 175 grader, eller mycket försiktigt i mikron. Lägg dem på tallrikar tillsammans med skivor av rökt lax. (Annan rökt fisk eller kött passar också till.)

4
Garnera med purjoringar, sallatsblad och dillkvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top