Quiche med skaldjurssmak

Du behöver Pajdeg: 200 g smör 4 dl vetemjöl 2 krm bakpulver 2 tsk salt 3 msk kallt vatten Fyllning: 3 pkt djupfrysta fiskstickor med...


6 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 pkt djupfrysta fiskstickor med krabbsmak (300-360 g)
  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 3 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 50 g lagrad ost, gärna prästost eller västerbotten
  • 50 g dill

Gör så här

1
Lägg smör i bitar och de övriga ingredienserna i en matberedare och snurra ihop pajdegen till en boll. Eller hacka samman alla ingredienser för hand på ett bakbord. Klä en springform (28 cm i diameter) tunt och jämnt med degen och ställ formen kallt, gärna i frysen.

2
Tina fiskstickorna cirka 1 timme i förväg.

3
Koka upp mjölken och låt den svalna något. Vispa i äggen och kryddorna. Riv osten grovt och blanda i äggsmeten. Hacka eller finklipp dillen och rör i den också. Dela fiskstickorna i centimeterstora bitar och blanda ner dem till sist.

4
Sätt ett ark aluminiumfolie på utsidan av formen och häll i äggblandningen. Grädda i cirka 1 timme mitt i ugnen på 175 grader. Äggstanningen ska ha stelnat och fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top