Du behöver
- Pajdeg:
- 200 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 krm bakpulver
- 2 tsk salt
- 3 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 3 pkt djupfrysta fiskstickor med krabbsmak (300-360 g)
- 5 dl mjölk
- 6 ägg
- 3 tsk salt
- 2 krm kajennpeppar
- 50 g lagrad ost, gärna prästost eller västerbotten
- 50 g dill
Gör så här
1
Lägg smör i bitar och de övriga ingredienserna i en matberedare och snurra ihop pajdegen till en boll. Eller hacka samman alla ingredienser för hand på ett bakbord. Klä en springform (28 cm i diameter) tunt och jämnt med degen och ställ formen kallt, gärna i frysen.
2
Tina fiskstickorna cirka 1 timme i förväg.
3
Koka upp mjölken och låt den svalna något. Vispa i äggen och kryddorna. Riv osten grovt och blanda i äggsmeten. Hacka eller finklipp dillen och rör i den också. Dela fiskstickorna i centimeterstora bitar och blanda ner dem till sist.
4
Sätt ett ark aluminiumfolie på utsidan av formen och häll i äggblandningen. Grädda i cirka 1 timme mitt i ugnen på 175 grader. Äggstanningen ska ha stelnat och fått fin färg.