Räkmyller i currysås

Du behöver 1 paket djupfrysta räkor utan skal (200 g) eller 400 g med skal 2 klyftor vitlök 1 msk smör 2 tsk curry 1...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 paket djupfrysta räkor utan skal (200 g) eller 400 g med skal
    2 klyftor vitlök
    1 msk smör
    2 tsk curry
    1 dl crème fraîche
    3/4 dl vatten
    dill till garnering
    Till servering:
    couscous
    bladsallat med pressad citron

Gör så här

1
Halvtina frysta räkor och skala dem, om de har skal.

2
Skala vitlöksklyftorna och fräs dem i smöret långsamt, utan att de tar färg, cirka 5 minuter. Ta upp och kasta klyftorna. Tillsätt curry och rör om väl. Smält ner crème fraîche och häll i vatten. Låt koka upp. Lägg i räkorna. Låt såsen bli het, men den får inte sjuda/koka mer.

3
Följ instruktionerna på couscousförpackningen. De förångade tar 5 minuter att tillaga. Lägg upp couscous på två varma tallrikar och fördela räksåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top