Räkragu

Du behöver 300 g purjolök 300 g morötter 300 g räkor (1 kg med skal) 5 dl fiskbuljong eller 4 dl buljong salt vitpeppar 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g purjolök
  • 300 g morötter
  • 300 g räkor (1 kg med skal)
  • 5 dl fiskbuljong eller 4 dl buljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • strösocker
  • 2 msk smör mjukt
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 1 dl kaffegrädde 12 %
  • 0.5 st gräslök knippa

Att äta till:

kokt ris
brytbröd

Gör så här

1
Ansa purjon och skär den i halvcentimetertjocka ringar. Skala och skiva morötterna. Skala eventuellt räkorna och förvara dem i kylskåp.

2
Koka upp buljong (och vin om så önskas). Tillsätt salt, peppar, citronsaft och en nypa socker. Lägg i purjo- och morotsskivor. Låt koka cirka 5 minuter.

3
Rör ihop matfett och mjöl. Klicka ner den i buljongen och rör om. Låt koka cirka 3 minuter. Blanda äggula och grädde och tillsätt det strax före serveringen, liksom räkorna och klippt gräslök.

4
Låt inte ragun koka med ägg och räkor i. Ägget skär sig (blir flockigt) och räkorna blir sega.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top