Röd bönsalsa

Du behöver 2 st burk kidneybönor 4 st apelsiner 1 st knippe salladslök salt svartpeppar Gör så här Pressa saften ur två apelsiner, smaka av...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st burk kidneybönor
  • 4 st apelsiner
  • 1 st knippe salladslök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Pressa saften ur två apelsiner, smaka av med lite salt och peppar. Skala de andra apelsinerna, ta bort det vita och kärnorna och skär varje klyfta i små bitar. Hacka salladslöken. Spola bönorna med kallt vatten i durkslag. Blanda dem med apelsindressing, apelsin och lök. Ställ kallt till servering.


Kommentar:
För enkelhetens skull använder vi de röda kidneybönorna på burk. Salsan kan göras i förväg och stå i kylskåpet och dra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top