Röda bönor i plommonsås

Du behöver 1 vitlök lite salt cayennepeppar 1 kruka färsk finhackad basilika 1 knippe färska finhackade korianderblad 1 msk rödvinsvinäger eller pressad citron 3 dl...


0 portioner

Du behöver

  • 1 vitlök
  • lite salt
  • cayennepeppar
  • 1 kruka färsk finhackad basilika
  • 1 knippe färska finhackade korianderblad
  • 1 msk rödvinsvinäger eller pressad citron
  • 3 dl kokta röda bönor
  • 1 msk plommonsylt

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken och blanda samman med salt, cayennepeppar, basilika och koriander till en pasta. Värm upp lite vinäger och plommonsylt tills det är upplöst och vispa samman med kryddpastan. Gör bönorna enligt paketets anvisningar. Tänk på att bönor ibland ska blötläggas över natten innan de kokas. Koka bönorna. Tag de kokta bönorna och rör ner tillsammans med såsen så att såsen täcker bönorna. Servera bönorna kylda eller ljumma med lite av korianderhacket ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top