Rödbets- och apelsinsoppa

Du behöver 600 g rödbetor 1 gul lök 2 msk olivolja 2 apelsiner 3 msk strösocker salt vitpeppar 1,2 liter vatten 1 tärning grönsaksbuljong Vitlöks-crème...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 apelsiner
  • 3 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • 1,2 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Vitlöks-crème fraîche:
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
  • finhackad persilja

Gör så här

1
Skala rödbetorna och riv dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i oljan så att den blir genomskinlig. Tillsätt rödbetsrivet. Tvätta apelsinerna och riv skalet fint av den ena samt pressa ur saften ur båda apelsinerna. Häll i kastrullen tillsammans med socker, salt och peppar. Lägg i buljongtärningen och häll på vatten. Låt soppan koka cirka 10 minuter så att smakerna blandas.

2
Häll crème fraîche i matberedaren. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den samt salt och peppar efter smak. Kör med kniven tills allt blandat sig och tjocknat.


Kommentar:
Anna Einarsson är kock på Fresh på S:t Eriksgatan i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top