Rödbetspaj

Du behöver Pajskal: 125 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl grahamsmjöl 0.5 tsk salt 2.5 msk kallt vatten Fyllning: 5.5 st rödbetor...


6 portioner

Du behöver

Pajskal:

125 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
0.5 tsk salt
2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

5.5 st rödbetor kokta färska
3 st ägg
3 dl gräddmjölk
salt vitpeppar
2.5 dl ost grovriven

Gör så här

1
Hacka ihop ingredienserna till degen till en smulig massa och knåda snabbt ihop med lite kallt vatten till en deg (går bra i matberedare). Kavla ut degen på mjölat bord och tryck ut den i en rund pajform, 24-25 cm i diameter. Nagga pajskalet i botten och ställ in i kylskåpet cirka 15 minuter.

2
Sätt ugnen på 200-225 grader.

3
Skala kokta rödbetor och skär dem i lillfingertjocka stavar. Vispa ihop ägg och gräddmjölk i en skål och blanda med cirka 2 dl riven ost.

4
Lägg cirka 3/4 av rödbetsstavarna i pajskalet, slå på ägg-mjölk-ostblandningen och strö över resten av den rivna osten. Grädda pajen i ugnens nedre del cirka 45 minuter. Ta ut pajen, låt den svalna och skär upp den i tårtbitar. Lägg på lite av de sparade kokta rödbetsstavarna som garnering när pajen ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top