Rödbetstsatsiki

Du behöver ca 4 små färska rödbetor 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 2 krm nymalen vitpeppar 2-3 msk finhackad persilja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 4 små färska rödbetor
  • 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 2-3 msk finhackad persilja

Gör så här

1
Koka rödbetorna med bladfästet kvar i saltat vatten (eller i bottenskyla vatten under plast i mikron) tills de är mjuka, känn efter med sticka. Kläm av skal och stjälkar, tärna och låt kallna.

2
Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Vänd i rödbetstärningarna, blanda väl så att den vackra färgen blir jämn. Vänd i persiljan.


Kommentar:
Passar bra som tillbehör till ostpannbiff.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top