Rödkålssallad

Du behöver 1/3, st rödkålshuvud ca 500 g 2 st äpplen 50 g rucolasallad 1 dl hasselnötter eller valnötter Valnötsdressing: 6 msk vatten 2.5 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1/3, st rödkålshuvud ca 500 g
  • 2 st äpplen
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl hasselnötter eller valnötter

Valnötsdressing:

6 msk vatten
2.5 msk vinäger
2 msk valnötsolja
1 dl vindruvskärnolja

Gör så här

1
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Låt den ligga i kallt vatten ett par timmar. Låt den rinna av. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med rucola, rödkål och nötter.

2
Mixa samman ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen och blanda om.


Kommentar:
En fräsch råkostsallad har sin givna plats på varje julbord. Den här är krispig med smak av valnöt och rucola.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top