Rödvinssås

Du behöver 1.5 dl lammbuljong 1.5 dl rödvin 3 st svartpepparkorn 3 st vitpepparkorn 0.5 st lagerblad 1 st schalottenlök finhackad 1 st timjan liten...

Tillagningstid: 20 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl lammbuljong
  • 1.5 dl rödvin
  • 3 st svartpepparkorn
  • 3 st vitpepparkorn
  • 0.5 st lagerblad
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st timjan liten kvist färsk
  • 1 st persilja liten knippa
  • 30 g smör

Gör så här

Blanda buljong och vin i en kastrull. Krossa och lägg i de torra kryddorna, lök, timjan och persilja. Låt koka ihop tills hälften av buljongen och vinet finns kvar, 1 1/2 dl. Sila såsen och vispa ner matfettet i små klickar åt gången. Det går inte åt så mycket av såsen. Den ska sätta extra piff och vara som en spegel på tallriken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top