Du behöver
- 10 st kokta kalla potatisar (färsk)
- 1.5 dl gräddfil
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl vatten
- 0.5 dl gräslök
- 1.5 msk pepparrot nyriven
- 1 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar
Serveras till:
650 g rökt fisk
Gör så här
1
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda gräddfil, majonnäs, vatten och gräslök. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Vänd försiktigt ner såsen i potatisen. Rör eventuellt i lite mer vatten så att det blir lagom såsigt. (Potatisen suger snabbt åt sig såsen.)
2
Lossa skinnet på den rökta fisken, så att det blir lätt att ta för sig. Eller befria den eventuellt helt från skinn och ben till filéer.
3
Servera fisken med potatissalladen, tomater och citronklyftor.