Rökt kalkonbröst med valnötssås

Du behöver 1 bit (250 g) rökt kalkonbröst eller kasslerskivor som bräcks 1 burk rödkål Kall valnötssås: 50 g valnötskärnor 1 vitlöksklyfta 1 krm salt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 bit (250 g) rökt kalkonbröst eller kasslerskivor som bräcks
  • 1 burk rödkål
  • Kall valnötssås:
  • 50 g valnötskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 dl vatten + 2 tsk kycklingfond
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm malen kanel
  • 1 udd malen kryddnejlika
  • 3 droppar tabasco
  • 1 msk finhackad färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta

Gör så här

1
Skär köttet i skivor. Värms i mikron eller med en sked vatten i en liten kastrull. Värm rödkålen.

2
Såsen: Mixa nötkärnorna i matberedare med vitlök och salt. Tillsätt hackad lök och späd med vatten, fond och vinäger. Mosa till en klicktjock sås. Smaka av med kanel, nejlika, tabasco och mynta.

3
Lägg köttet ovanpå rödkålen och klicka sås på toppen.


Kommentar:
Spara eventuella rester av valnötterna i frysen så att de inte härsknar så fort.
Såsen kan smaksättas med annan fond och olika sorters vinäger för att passa andra kött- eller fiskrätter. Såsen blir slätare med stavmixer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top