Du behöver
- 500 g morötter
500 g rödbetor
300 g palsternacka
3 msk olivolja
1-2 tsk grovt salt
600 g torskfilé
1 uppvispat ägg
2 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 dl sesamfrö
smör
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i centimetertjocka skivor. Pensla en långpanna med oljan. Lägg i rotfrukterna och sätt in plåten långt ner i ugnen.
2
Låt rotfrukterna steka cirka 25 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden och strö över saltet mot slutet. Smaksätt gärna med pressad vitlök också. Rotsakerna är goda att servera med hastigt stekt eller ugnsgrillad torsk.
3
För att torsken ska hålla ihop är det bra att doppa den i uppvispat ägg och sedan vända den i lite vetemjöl, salt och sesamfrön. Stek sedan i smör på medelvärme. Servera också med pressad citron och eventuellt en klick gräddfil.