Rostade rötter med sesamfisk

Du behöver 500 g morötter 500 g rödbetor 300 g palsternacka 3 msk olivolja 1-2 tsk grovt salt 600 g torskfilé 1 uppvispat ägg 2...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g morötter
    500 g rödbetor
    300 g palsternacka
    3 msk olivolja
    1-2 tsk grovt salt
    600 g torskfilé
    1 uppvispat ägg
    2 msk vetemjöl
    1 1/2 tsk salt
    1 dl sesamfrö
    smör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i centimetertjocka skivor. Pensla en långpanna med oljan. Lägg i rotfrukterna och sätt in plåten långt ner i ugnen.

2
Låt rotfrukterna steka cirka 25 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden och strö över saltet mot slutet. Smaksätt gärna med pressad vitlök också. Rotsakerna är goda att servera med hastigt stekt eller ugnsgrillad torsk.

3
För att torsken ska hålla ihop är det bra att doppa den i uppvispat ägg och sedan vända den i lite vetemjöl, salt och sesamfrön. Stek sedan i smör på medelvärme. Servera också med pressad citron och eventuellt en klick gräddfil.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top