Du behöver
- 1 liter vatten
- 1/2 dl grönsaksfond
- 1 lagerblad
- några grova persiljestjälkar
- 100 g rotselleri
- 1 medelstor palsternacka
- 2 grova morötter
- 100 g kålrot
- ca 200 g falukorv
- 3 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka upp vattnet med fonden i stor kastrull, locket ska vara på.
2
Lägg i lagerblad och stjälkar, sjud under lock på svag värme medan rotsakerna bereds. Ansa och skala rotsakerna, skär dem i tunna, korta strimlor så de lätt kan fångas med sked.
3
Lägg strimlorna i soppan och sjud dem mjuka, 5-10 minuter (prova hur mjuka du vill ha dem) under lock.
4
När de är lagom strimlas korven lika fint och får bli hastigt het i soppan.
5
Servera soppan strödd med hackad persilja.
Servera gärna vallmostänger till soppan. (Klicka på rubriken nedan för recept.)