Rotkorvssoppa

Du behöver 1 liter vatten 1/2 dl grönsaksfond 1 lagerblad några grova persiljestjälkar 100 g rotselleri 1 medelstor palsternacka 2 grova morötter 100 g kålrot...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl grönsaksfond
  • 1 lagerblad
  • några grova persiljestjälkar
  • 100 g rotselleri
  • 1 medelstor palsternacka
  • 2 grova morötter
  • 100 g kålrot
  • ca 200 g falukorv
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

1
Koka upp vattnet med fonden i stor kastrull, locket ska vara på.

2
Lägg i lagerblad och stjälkar, sjud under lock på svag värme medan rotsakerna bereds. Ansa och skala rotsakerna, skär dem i tunna, korta strimlor så de lätt kan fångas med sked.

3
Lägg strimlorna i soppan och sjud dem mjuka, 5-10 minuter (prova hur mjuka du vill ha dem) under lock.

4
När de är lagom strimlas korven lika fint och får bli hastigt het i soppan.

5
Servera soppan strödd med hackad persilja.


Kommentar:
Servera gärna vallmostänger till soppan. (Klicka på rubriken nedan för recept.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top