Russinäppelkaka

Du behöver Fyllning: 100 g smör eller margarin 1.5 dl brun farin äpplen ca 3 syrliga 1 dl russin Kaka: 3 st ägg 1.5 dl...


0 portioner

Du behöver

Fyllning:

100 g smör eller margarin
1.5 dl brun farin
äpplen ca 3 syrliga
1 dl russin

Kaka:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 dl äppeljuice drickfärdig
1 tsk bakpulver
1.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Bred ut smöret på botten och kanter av en rund form med cirka 25 cm i diameter. Strö farin på. Skala, tag ur och klyfta äpplena och lägg dem på bottnen.

2
Vispa ägg och strösocker pösigt, sätt till juicen. Blanda mjöl och bakpulver, rör så ner blandningen i ägg-smeten. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda mitt i 200 grader varm ugn cirka 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.

3
Servera gärna lättvispad grädde, smaksatt med socker och kanel, bredvid.


Kommentar:
Med det här receptet deltog Signe Malm i vår senaste äppelkaketävling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top