Saffrans- och pistagenötskaka

Du behöver 3 ägg 2 dl strösocker 75 g smör 1 dl mjölk 1 förp, 0,5 g, saffran 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver...


8 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 förp, 0,5 g, saffran
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 dl grovt hackad pistagemandel
  • eller pinjenötter
  • Till formen:
  • matfett
  • ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt den koka upp och tillsätt saffran. Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten.

2
Blanda bakpulver och mjöl. Rör ner i smeten. Häll upp den i en smord, bröad form. Fördela nötterna över. Grädda i cirka 40 minuter längst ner i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top