Saffransmarinerad frukt

Du behöver 3 st apelsiner 3 st sharonfrukt 2 st mangofrukt 1 st papaya Saffransmarinad: 4 dl vatten 2 dl strösocker 1 st citron 1...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st apelsiner
  • 3 st sharonfrukt
  • 2 st mangofrukt
  • 1 st papaya

Saffransmarinad:

4 dl vatten
2 dl strösocker
1 st citron
1 st vaniljstång hel
0.5 st saffran kuvert

Tillbehör:

vaniljglass

Gör så här

1
Skala de frukter som ska skalas. Dela frukterna i mindre bitar. Koka upp socker och vatten.

2
Tillsätt saft och skal från citronen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem i lagen tillsammans med saffran. Koka i cirka 5 minuter. Tillsätt fruktbitarna och koka dem mjuka. Dra kastrullen från värmen och låt svalna.

3
Servera i glas eller skålar, gärna tillsammans med en klick vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top