Salamifylld kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingfil 14 st salami smör 1.5 msk honung 3 dl bulgurvete 8 dl vatten, salt olivolja salt, peppar Sås: 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 14 st salami
  • smör
  • 1.5 msk honung
  • 3 dl bulgurvete 8 dl vatten, salt
  • olivolja salt, peppar

Sås:

1 st lime socker, honung
1 st gul lök finhackad
1 st morot en liten bit rotselleri
1 msk smör
4 dl rödvin
3 dl vatten + 1-2 msk kycklingfond
1.5 msk honung
salt och svartpeppar
1.5 msk maizena

Gör så här

1
Snitta upp filéerna till “fjärilar”. Lägg tre, fyra salamiskivor på varje, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rullarna i smör och pensla med honung. Efterstek kycklingen i ugn, 175 grader, 20 minuter eller tills den är helt genomstekt. Koka bulgurvetet mjukt i saltat vatten. Sila. Blanda med olivolja, salt och peppar.

2

3
Såsen: Borsta limen väl. Skala av det yttersta skalet, skär i nålfina strimlor och koka i vatten, socker och honung till sirapskonsistens. Fräs lök och grovhackade rotsaker i smör.

4

5
Häll på rödvin, vatten och fond. Koka ner till nästan hälften. Sila av lök och hack. Tillsätt limestrimlet i skysåsen och smaka av med honung, saft av lime, salt och peppar. Red med maizena, utrörd i lite vatten.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Hestravikens Wärdshus fem mil sydväst om Jönköping. Värdshuset drivs av familjen Hellström.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top