Sallad med friterad squash

Du behöver 1 st squash medelstor 2.5 dl majsolja salt 1 st ekbladssallat eller annan bladsallat 1 st mâchesallad 1 st rucolakrasse eller vanlig krasse...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash medelstor
  • 2.5 dl majsolja
  • salt
  • 1 st ekbladssallat eller annan bladsallat
  • 1 st mâchesallad
  • 1 st rucolakrasse eller vanlig krasse + lite rucolasallad
  • 75 g Parmesan färsk

Vinägrettdressing:

2 msk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
0.5 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

1
Skär squashen i mycket tunna skivor, gärna med en osthyvel. Lägg dem på hushållspapper och strö på salt, det drar ur vätskan. Låt dem ligga i 30 minuter. Klappa dem torra med hushållspapper. Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Lägg i squashskivorna och fritera dem i 1-2 minuter tills de fått fin färg och börjar “krulla” sig. Vänd dem efter halva tiden. Strö över salt.

2
Skölj sallaterna och dela dem i mindre bitar. Hyvla parmesanen i tunna skivor.

3
Vinägrettdressing: Vispa ihop vinäger, senap och honung. Tillsätt oljan medan du vispar. Krydda.Blanda sallat, parmesan och friterad squash på ett fat. Häll över dressing.

4
Servera syrlig auberginekräm och rosmarinbaguette till.


Kommentar:
Spännande smakbrytningar möts. Smaken kommer från vinäggrettdressingen, flagad parmesan och syrlig auberginekräm.
Malin Landqvist & Lotta Seipel drev krogen Format på Skeppsholmen i Stockholm.
Välj bröd och parmesan som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top