Salmbärssylt

Du behöver 2 l salmbär 7 dl strösocker 1 krm natriumbensoat Gör så här 1 Rensa bären och skölj dem. Varva dem med sockret i...


1 portion

Du behöver

  • 2 l salmbär
  • 7 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

1
Rensa bären och skölj dem. Varva dem med sockret i en rostfri kastrull. Sätt den svalt över natten så att bären saftar sig. Hetta långsamt upp och skaka på kastrullen då och då. Koka sylten på svag värme i 15 minuter. Dra kastrullen av värmen och skumma av. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite av sylten.

2
Ös upp i väldiskade varma burkar. Fyll ända upp och sätt genast på locken.


Kommentar:
Salmbäret (salomonbär eller salmunnabär) har en mycket frisk syrlighet. Det liknar björnbär i utseende och växtsätt, men har en ljusare, blådaggig färg. Sylten blir stark i smaken, men ganska lös. Serveras till saffranspannkaka. Tillsätt pektinpulver om en fastare sylt önskas. Följ anvisning på förpackningen. Om du inte har tillgång till salmbär går det bra att ersätta med björnbär eller hallon. Salmbärssylten i burken i mitten på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top