Saltsjuden torsk

Du behöver 600-800 g benfri torskfilé 6 dl vatten 2 msk salt Gör så här Tumma igenom filéerna och kolla att de verkligen är benfria,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g benfri torskfilé
  • 6 dl vatten
  • 2 msk salt

Gör så här

Tumma igenom filéerna och kolla att de verkligen är benfria, klipp dem i lagom portionsbitar. Koka upp vattnet med saltet och sjud en serveringsomgång fisk i taget när matgästerna redan är bänkade, det tar bara några få minuter. Färskkokt potatis och mejramsstuvade morötter måste redan stå på bordet. Om fiskportion nr 2 blir aktuell sjuds den först när den ska ätas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top