Salviakryddad buljong med pasta

Du behöver 2 dl pastahjul 5 dl vatten ca 2 msk kycklingfond 2-3 blad salvia 1 msk sherry (kan uteslutas) 1 ägg 1 dl riven...


2 portioner

Du behöver

  • 2 dl pastahjul
    5 dl vatten
    ca 2 msk kycklingfond
    2-3 blad salvia
    1 msk sherry (kan uteslutas)
    1 ägg
    1 dl riven parmesanost
    Gott att äta till:
    en smörgås med gräslök

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Koka upp 5 dl vatten med fond och salviablad. Smaka eventuellt av med sherry. Separera gulan från vitan och rör i gulan i den heta buljongen. Häll buljongen i djupa tallrikar och lägg i pastan. Lägg på ett parmesanostberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top