Salviamarinerad struts

Du behöver ca 400 g strutsfilé i bit 1 kvist färska salviablad eller 2 teskedar torkad salvia 4 msk (jungfru)olivolja Sallad: 8 champinjoner 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g strutsfilé i bit
  • 1 kvist färska salviablad eller 2 teskedar torkad salvia
  • 4 msk (jungfru)olivolja
  • Sallad:
  • 8 champinjoner
  • 1 dl finskivad purjolök, vita delen
  • några stänk balsamvinäger
  • 2 msk (jungfru)olivolja
  • 1 krm grovt salt
  • doft av vitpeppar
  • 3 stånd färsk spenat eller mangold eller fältsallat
  • 1/2 huvud ekbladssallat
  • 1/2 huvud isbergssallat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

1
Marinera: Skär lövtunna skivor av strutsfilén tvärs över fibrerna. Lägg ut skivorna på fat och strö på strimlad salvia. Droppa över oljan. Marinera 15 minuter.

2
Skiva champinjonerna och lägg dem i en skål tillsammans med purjon. Stänk över balsamvinäger och blanda ner olja, salt och peppar. Marinera 15 minuter.

3
Skölj och riv bladgrönsakerna i stora bitar. Blanda och lägg upp dem på stora tallrikar. Fördela champinjonerna och nötterna över.

4
Grilla lövbiffarna hastigt över glödhet träkolsgrill, i mycket het, torr grillpanna eller gjutjärnspanna. I pannan kan man strö lite salt innan man steker. Mal vitpeppar över och fördela köttbitarna ovanpå salladsbädden. Servera genast med bröd till.


Kommentar:
Strutsfakta: Struts finns vild i Afrika, där den också odlats sedan 100 år. Lägger 30-70 ägg per år. Ägget väger 1,2-1,8 kg, motsvarar ca 25 hönsägg. Vuxna fåglar blir 2-2 1/2 meter höga. Medelvikt hos vuxen struts 110-160 kg. Honorna börjar lägga ägg efter ca 2 år. Kan bli 60-80 år gammal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top