Du behöver
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2.5 msk strösocker
- citron rivet skal av 1/4
- 2 msk vetemjöl
- 2.5 msk potatismjöl
- 2 st äggvitor
- 3.5 msk strösocker
- smör till formen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in en plåt i ugnen. Smörj en oval form med höga kanter, cirka 1 1/2 liter.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna luftiga med vaniljsocker och strösocker. Rör i rivet citronskal. Blanda de båda mjölsorterna och sikta ner dem i ägguleskummet. Rör om.
3
Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum. Mot slutet vispas sockret ner och skummet vispas till en blank smet. Ta 1-2 msk av äggviteblandningen och vänd med lätt hand ner det i ägguleskummet. Fortsätt med ytterligare 1-2 msk äggviteskum, och vänd i mer och mer äggvita tills allt är blandat. Lägg upp smeten i formen med en stor sked i luftiga kullar. Sätt in på het plåt och grädda 15-20 minuter tills ytan är guldgul. Sikta över florsocker och servera med god körsbärssylt.