Salzburger Nockerl

Du behöver 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 2.5 msk strösocker citron rivet skal av 1/4 2 msk vetemjöl 2.5 msk potatismjöl 2 st äggvitor...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2.5 msk strösocker
  • citron rivet skal av 1/4
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 msk potatismjöl
  • 2 st äggvitor
  • 3.5 msk strösocker
  • smör till formen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in en plåt i ugnen. Smörj en oval form med höga kanter, cirka 1 1/2 liter.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna luftiga med vaniljsocker och strösocker. Rör i rivet citronskal. Blanda de båda mjölsorterna och sikta ner dem i ägguleskummet. Rör om.

3
Vispa de 4 äggvitorna till hårt skum. Mot slutet vispas sockret ner och skummet vispas till en blank smet. Ta 1-2 msk av äggviteblandningen och vänd med lätt hand ner det i ägguleskummet. Fortsätt med ytterligare 1-2 msk äggviteskum, och vänd i mer och mer äggvita tills allt är blandat. Lägg upp smeten i formen med en stor sked i luftiga kullar. Sätt in på het plåt och grädda 15-20 minuter tills ytan är guldgul. Sikta över florsocker och servera med god körsbärssylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top