Savoydolmar

Du behöver 1 st savojkålshuvud 1-1 1/2 kg salt 0.5 dl risgryn rundkorniga 1 dl vatten 3 dl mjölk fläskfärs ca 400 g 2 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st savojkålshuvud 1-1 1/2 kg
  • salt
  • 0.5 dl risgryn rundkorniga
  • 1 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • fläskfärs ca 400 g
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st ägg
  • smör
  • 1 msk sirap
  • 4 dl kålspad
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st morötter i tärningar
  • 2 st palsternackor i tärningar

Gör så här

Lägg kålhuvudet i kokande saltat vatten och tillaga det i 5 minuter. Lossa bladen efterhand och ta bort det grövsta av nerven. Lägg risgrynen i kokande vatten. Låt koka på svag värme tills vattnet försvunnit. Späd med mjölken och låt grynen småkoka med locket på glänt. Låt gröten kallna. Blanda färsen med 1 1/2 tesked salt, peppar, ägg och gröt. Lägg 2 matskedar fyllning på varje kålblad. Vik ihop dem till paket och fäst med tandpetare. Bryn dolmarna runt om och ringla sirap över dem. Späd med vätskan och tillsätt buljongtärningen. Låt dolmarna eftersteka cirka 1 timme under lock på svag värme. Lägg i rotfrukterna när 10 minuter återstår av tillagningstiden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top