Sellerisallad

Du behöver 1/2, st rotselleri ca 400 g 1 dl crème fraîche 1 dl gräddfil 2 msk dijonnaise majonnäs eller 2 msk + 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2, st rotselleri ca 400 g
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk dijonnaise
  • majonnäs eller 2 msk +
  • 1 msk senap grov fransk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala och skär rotsellerin i tändstickssmå stavar. Lägg dem i kokande vatten i cirka 1 minut. Låt dem rinna av i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.

2
Rör samman crème fraiche och gräddfil med senapen. Vänd ner den kalla sellerin i såsen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Rotselleri med sin karakteristiska smak är förträfflig till köttbullar och skinka. Du kan göra salladen flera dagar i förväg och förvara den i kylen.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top