Sellerisoppa med Roquefortost

Du behöver 2 st potatis 1 st rotselleri litet 1 st stjälkselleri 1 st schalottenlök 2 dl vispgrädde 100 g roquefort eller ädelost 1 l...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st potatis
  • 1 st rotselleri litet
  • 1 st stjälkselleri
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g roquefort eller ädelost
  • 1 l kalvbuljong eller hönsbuljong
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

1
Skala potatis och rotselleri och skär dem i bitar. Skölj stjälksellerit och skär det i bitar, skala och finhacka schalottenlöken.

2
Koka potatis och grönsaker mjuka i buljongen. Mixa soppan i matberedare eller passera. Låt den koka upp, vispa i grädde och roquefortost.

3
Smaka av med peppar och salt. Soppan ska vara lätt simmig. Späd med buljong om den är för tjock.

4
Servera med oststänger eller osötat bröd, som baguette.


Kommentar:
Recepten är komponerade av Nils-Emil Ahlin och Kjell Appelgren.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top