Du behöver
- 2 st potatis
- 1 st rotselleri litet
- 1 st stjälkselleri
- 1 st schalottenlök
- 2 dl vispgrädde
- 100 g roquefort eller ädelost
- 1 l kalvbuljong eller hönsbuljong
- vitpeppar
- salt
Gör så här
1
Skala potatis och rotselleri och skär dem i bitar. Skölj stjälksellerit och skär det i bitar, skala och finhacka schalottenlöken.
2
Koka potatis och grönsaker mjuka i buljongen. Mixa soppan i matberedare eller passera. Låt den koka upp, vispa i grädde och roquefortost.
3
Smaka av med peppar och salt. Soppan ska vara lätt simmig. Späd med buljong om den är för tjock.
4
Servera med oststänger eller osötat bröd, som baguette.
Recepten är komponerade av Nils-Emil Ahlin och Kjell Appelgren.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.