Läsar-recept

Semesterpasta

Du behöver 1 st körsbärstomater eller 5 normalstora tomater 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 1 dl oliver 1.5 dl parmesanost grovriven/hyvlad 1 dl olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st körsbärstomater eller 5 normalstora tomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl oliver
  • 1.5 dl parmesanost grovriven/hyvlad
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 st pasta port.

Gör så här

1
Ta fram en stor burk/skål med lock. Lägg i delade tomater, sönderriven basilika, pressad vitlök, oliverna (om de är stora och utan kärnor – dela dem), parmesanost, olja, salt och peppar. Blanda runt ordentligt. Låt stå i rumstemperatur i några timmar. Blanda gärna runt igen.

2
Koka pasta och blanda i såsen precis innan ni börjar äta!


Kommentar:
Jag brukar göra i ordning såsen hemma innan vi ska ut med vår båt och har på så sätt ett minimum av köksförberedelser ute till havs. Vilket ju kan vara skönt ibland!
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top