Läsar-recept

Semlebullar

Du behöver 2.5 dl mjölk 50 g margarin 25 g jäst 3 msk socker 2 krm salt 1 krm hjorthornssalt 1 st ägg vetemjöl ca...


12 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 25 g jäst
  • 3 msk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 8 dl

Gör så här

1
Värm mjölken till drygt 37 grader.

2
Lägg i margarinet så det smälter/blir mjukt.

3
Blanda mjölk/margarin med alla ingredienserna utom mjölet. Tillsätt 6 dl av mjölet – arbeta kraftigt – sen resten, lite i taget, till en slät lagom fast deg. Låt jäsa till dubbel storlek.

4
Arbeta degen ordentligt på bakbordet, dela i 12 lika delar, rulla till jämna bullar. Låt jäsa relativt länge så att de blir luftiga och lätta. Grädda på 1:a eller 2:a falsen i 250 grader cirka 7 minuter.

5
Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top