Du behöver
- 2.5 dl mjölk
- 50 g margarin
- 25 g jäst
- 3 msk socker
- 2 krm salt
- 1 krm hjorthornssalt
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 8 dl
Gör så här
1
Värm mjölken till drygt 37 grader.
2
Lägg i margarinet så det smälter/blir mjukt.
3
Blanda mjölk/margarin med alla ingredienserna utom mjölet. Tillsätt 6 dl av mjölet – arbeta kraftigt – sen resten, lite i taget, till en slät lagom fast deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
4
Arbeta degen ordentligt på bakbordet, dela i 12 lika delar, rulla till jämna bullar. Låt jäsa relativt länge så att de blir luftiga och lätta. Grädda på 1:a eller 2:a falsen i 250 grader cirka 7 minuter.
5
Låt svalna på galler under bakduk.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.